Poznato zašto se meč Ajax - Lyon igra danas, a ne sutra
Foto: EPA

Neobičan termin za Europa ligu

Poznato zašto se meč Ajax - Lyon igra danas, a ne sutra

Iako se utakmice Evropske lige već tradicionalno igraju četvrtkom, polufinalni meč Ajaxa i Lyona biće odigran danas (srijeda).

Razlog zbog kojeg je ovaj susret zakazan za srijedu, a ne četvrtak kako bi trebalo, je taj što je 4. maj u Holandiji još 1990. godine zvanično proglašen danom žalosti.

Tog datuma se cijela Holandija prisjeća svih civila i pripadnika oružanih snaga koji su ubijeni u ovoj državi tokom Drugog svjetskog rata, a glavna ceremonija odavanja počasti svake godine bude baš u Amstedramu, a njoj će i ovoga puta prisustvovati članovi vlade, kraljevska porodica i sva holandska elita.

Dan kasnije, tačnije 5. maja, širom Holandije se obilježava Dan oslobođenja kojim se slavi završetak okupacije nacističke Njemačke tokom Drugog svjetskog rata.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tako će prva polufinalna utakmica Evropske lige između Ajaxa i Lyona biti odigrana danas s početkom u 18:45 sati, dok će Celta Vigo i Manchester United svoj meč igrati sutra u standardnom terminu od 21:05 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi