Poznato zbog čega City nije smio prodati Yayu Tourea

PSG žarko želio Tourea

Poznato zbog čega City nije smio prodati Yayu Tourea

Endin Čaušević

Yaya Toure prethodnih dana nalazi se u centru pažnje engleskih medija zbog svađe sa Pepom Guardiolom.

Guardiola nije uvrstio Tourea na spisak igrača za Ligu prvaka, a mečeve prvenstva gleda sa klupe za rezervne igrače. Njegov agent danas je odlučio objasniti zbog čeka Yaya Toure ovog ljeta nije napustio City i ko je glavni krivac za to.

"PSG je želio da dovede Tourea. Predstavnici ovog kluba su više puta dolazili u Manchester i razgovarali sa čelnicima. Ipak, oni su tražili previše novca i nisu smjeli da prodaju jednog od najboljih igrača. Tada su nam rekli da ne žele da PSG postane jači za sjajnog igrača kakav je Toure. A gledajte danas, njega nema ni na mapi u Cityju", rekao je njegov agent, Dimitri Seluk.

On je dodao da PSG nije bio jedini klub koji je želio Tourea. Ipak, visoka cijena koju je postavio City bila je znak da od njegovog odlaska s Etihada još uvijek nema ništa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi