Prandelli: Ako prođemo grupu, možemo do finala
Foto: EPA

Prandelli: Ako prođemo grupu, možemo do finala

Edmir Škorić

Italijanski selektor Cesare Prandelli za cilj si je postavio finale Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Italijani sa dosta optimizma odlaze na Mundijal u Brazil. Nada se Prandelli da će njegovi momci dogurati 'makar' do finala iako je konkurencija doista velika.

"Ukoliko prođemo grupnu fazu, onda možemo do finala", rekao je Prandelli, koji je govorio pohvalno o reprezentaciji Engleske.

"Predstavljaju Englesku kao lošu, no oni definitivno imaju kvalitet".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Prandelli smatra da je grupa D, u kojoj pored Italije i Engleske igraju još Urugvaj i Kostarika, najteža grupa na Svjetskom prvenstvu. 

"Urugvaj ima najbolji napadački tandem na SP-u. Imaju Cavanija i Suareza, izuzetno opasne napadače", dodao je Prandelli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.