Pravi mali rat nastao u Turskoj zbog Igora Tudora

Karabukspor tuži Galatu

Pravi mali rat nastao u Turskoj zbog Igora Tudora

Edmir Škorić

Karabukspor je spreman da tuži Galatasaray jer im je "ukrao" trenera Igora Tudora.

Tudor bi večeras trebao i zvanično da bude postavljen za trenera Galatasarayja, nakon što je napustio Karabukspor i odrekao se 150.000 eura, koliko bi zaradio da ostane do kraja ugovora s klubom.

On je odlučio da potpiše na godinu i pol dana ugovor s Galatom i to je razljutilo predsjednika Karabukspora Ferudunu Tankutu.

"Nažalost, sve sam saznao iz medija. Ako su ove glasine tačne, i Tudor i Galatasaray se mogu sramiti. To je nevjerojatna sramota. Ovo će Galatasaray pratiti godinama. Ako je to istina, Tudor nas je izdao uoči utakmice protiv Antalyaspora. Ima trening danas u 19 sati. Sigurno ćemo se turskom savezu žaliti na Galatasaray jer Tudor nije smio ni s kim pregovarati do 31. maja", rekao je Tankutu.

Podsjećamo da u timu Karabukspora igra i bh. napadač Ermin Zec, a klub je trenutno deseti na tabeli u Turskoj dok je Galatasaray trećeplasirani sa 39 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi