Pravila nalažu da Manchester City bude izbačen u četvrti rang engleskog fudbala

Teško je očekivati da će se to desiti

Pravila nalažu da Manchester City bude izbačen u četvrti rang engleskog fudbala

E. Čaušević

Manchester City suspendovan je na dvije godne igranja u evropskim takmičenjima zbog kršenja finansijskog fair playja.

Građani su pored suspenzije od strane UEFA-e kažnjeni sa još 30 miliona eura. Sigurno je da će se City žaliti na ovu odluku, ali teško da će uspjeti nešto promijeniti jer su dokazi protiv njih veoma jaki.

Sporni period kršenja finansijskog fair playja desio se u periodu od 2012. do 2016. godine kada je klub s Etihada potrošio skoro 700 miliona eura za pojačanja.

Engleski mediji prenose da je City prekršio pravila i Premiershipa, te da bi im FA zbog toga mogao oduzeti bodove. Telegraph jutros piše da bi FA još gore mogao kazniti Građane i čak ih izbaciti u četvrti rang engleskog fudbala jer tako nalažu nova pravila.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zbog kršenja pravila Premiershipa sigurno je da će City biti kažnjen i u Engleskoj, ali teško je očekivati da će biti baš izbačeni u četvrti rang iako nova pravila govore da će se to desiti svakom klubu koji prekrši pravila Fudbalske asocijacije.

No, engleski mediji da će najvjerovatnije konačna odluka biti oduzimanje bodova za City koji je u skoro nemogućoj situaciji da odbrani titulu prvaka Engleske.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kimi.R.
Nadam se da će dobiti što su i zaslužili.
5 5
Mirso12123
Da hoće..
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi