"Pravili su me budalom, sve je ispalo jako nekorektno"
Srbijanski stručnjak stigao na prozivku, a saopćeno mu da je bivši trener

Slavko Petrović za SportSport.ba

"Pravili su me budalom, sve je ispalo jako nekorektno"

S. Mlaćo

Kao grom iz vedra neba sinoć je odjeknula informacija da Slavko Petrović nije više šef struke FK Sloboda. Petrović se vratio sa odmora, a jutros je trebao održati prozivku. 

Međutim, saopšteno mu je da saradnja neće biti nastavljena, a na njegovo mjesto je imenovan dvojac Bošnjaković - Smajić.

Dan nakon razlaza sa Slobodom Petrović je govorio za SportSport.ba. Nije krio razočarenje.

"To je ispalo tako i uopšte nije bitno kako se osjećam. Sigurno da je sve ispalo jako nekorektno, ali šta je tu je. Odluka mi je saopštena sinoć oko 19 sati, a to je izgleda samo bio formalni razgovor. Znali su da saradnju nećemo produžiti. To su uradili samo da mogu reći da smo vodili razgovore", kazao je Petrović.

Ističe da su razgovori sa čelnicima Slobode tokom pauze bili veoma korektni. Sve je bilo spremno za novi mandat srbijanskog stručnjaka na Tušnju.

"Iz Njemačke sam pričao sa njima i rekao da ne tražim nikakve posebne uslove, da plata ostane ista i sve je bilo uredu. Vjerujte da je ovo mučenje otići u Njemačku šest dana i sada se vratiti, te vam onda saopšte ovakvu odluku. To su mogli reći i preko telefona, a ne da dolazim bezveze i prelazim tolike kilometre. To nije korektno. Nije problem reći nećemo nastaviti saradnju, ali praviti me budalom, to već nije korektno ni u kojem slučaju", jasan je Petrović.

Trenutno razmišlja samo o odmoru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sada ne razmišljam puno o trenerskoj karijeri i novom klubu. Još par dana sam u Tuzli pa ću onda na godišnji", dodao je sada već bivši šef struke FK Sloboda Slavko Petrović.

Petrović je na klupu Slobode došao početkom devetog mjeseca prošle godine, a prethodno je vodio Željezničar, Radnik, Fortunu, CZ Jenu...

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fuad Okić
Bolje da nas vodi naš čovjek nego srbin
10 67
Conor Mc Gregor
Takvi su ti nasi ljudi moj petrovicu izdali su boga zasto nebi covjeka
42 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije