Novi tim menadžer Slobode Admir Smajić

"Od igrača ću tražiti da daju sve od sebe, pa tek onda da traže nešto od kluba"

Sloboda je sinoć dobila novu "struku", pa će tako u predstojećoj sezoni Tuzlake predvoditi trenerski tandem Admir Smajić - Milenko Bošnjakovć.

Bošnjaković će imati ulogu trenera ekipe, dok će sve konce u svojim rukama držati Admir Smajić kao tim menadžer. Inače, Admir Smajić je svoju trenersku karijeru do sada gradio u Švicarskoj i to u Sionu i Yverdonu.

"U Slobodu sam došao kao tim menadžer. Nemam previše toga da vam kažem. Zadnjih 30 godina sam u Švicarskoj, a u proteklih godinu i pol dana radim na UEFA Pro licenci. Angažman u Slobodi se desio iznenada. Sinoć sam razgovarao sa predsjednikom i sportskim direktorom, brzo smo se dogovorili. Napravili smo neki plan priprema i onoga na šta Sloboda treba da se bazira", istakao je Smajić, pa nastavio:

"Drago mi je što sam došao u Slobodu jer sam ja iz ovog kraja. Mislim da Sloboda zaslužuje bolje mjestu u bh. fudbalu, pogotovo ako pogledamo neke stare ganeracije... Ipak, sigurno je da nas očekuje težak posao. Ne poznajem posebno dobro bh. fudbal, to može biti jedna vrsta manjkavosti, ali možda i prednosti jer će svi igrači kod mene krenuti od nule. Od njih ću tražiti da daju sve od sebe za dres koji su nosili veliki igrači u prošlosti, a da tek poslije toga traže nešto od kluba... Ja sam trenutno tim menadžer ove ekipe, što znači da je Milenko Bošnjaković šef stručnog štaba. Ja ću biti vezan za prvu ekipu i tijesno povezan sa sportskim direktorom".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno je da će nam trebati pojačanja, ali ćemo se pokušati orijentisati na igrače iz ovog regiona i klubove iz ovog regiona. Pokušaćemo nešto napraviti pošteno, niko ovdje nije došao da kupuje i prodaje igrače, igrat će samo oni koji zasluže. Sigurno je da nećemo dovoditi polovne igrače iz susjednih zemalja, jer mislim da naši mladi igrači zaslužuju šansu", istakao je na kraju Smajić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fuad Okić
Ko sto gledam ovaj ce da bude smijenjen u prvih 5 kola.
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi