Turci se ne boje koronavirusa: Veliki derbi u grotlu Ali Sami Yena!

Potvrdio predsjednik saveza

Turci se ne boje koronavirusa: Veliki derbi u grotlu Ali Sami Yena!

Ni Turska nije ostala imuna na stvaranje atmosfere panike zbog koronavirusa. Međutim, čini se da je u ovoj zemlji situacija puno mirnija nego u drugim zemljama Evrope.

Situacija u Evropi jeste ozbiljna, ali konstantni medijski izvještaji doprinose stvaranju utiska da je stanje kataklizmično.

Tako su i mnogi nacionalni fudbalski savezi odlučili prekinuti domaća takmičenja zaključivši da igranje utakmica pred praznim tribinama nije dovoljna mjera prevencije širenja virusa.

Turski savez međutim nije kopirao mnoge evropske.

U Turskoj je jučer zvanično potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom, pa ni građani ove zemlje više nisu bezbrižni.

Treba međutim istaći da i Turska već odavno provodi rigorozne mjere predostrožnosti, pa su još krajem januara ove godine na turskim aerodromima ugrađene termalne kemere kako bi se "locirale" osobe potencijalno zaražene koronavirusom koje žele ući u zemlju.

Tursko fudbalsko prvenstvo će, međutim, i dalje nastaviti teći po ranije određenom rasporedu.

Medije u turskoj je zanimalo da li će se možda veliki derbi između Galatasarayja i Bešiktaša, koji je na rasporedu u nedjelju, igrati bez publike.

Predsjednik Fudbalskog saveza Turske Nihad Ozdemir je sada ponudio odgovor na to pitanje, derbi će biti pravi derbi - sa publikom.

"Derbi između Galatasarayja i Bešiktaša će se igrati pred navijačima. Poduzeli smo sve potrebne mjere predostrožnosti", izjavio je Ozdemir.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tako se u nedjelju na stadionu Ali Sami Yen može očekivati i blizu 50.000 pristalica velikih istanbulskih rivala.

Inače, veliki derbi će se igrati u nedjelju od 17:00h - u okviru 26. kola Super lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije