Praznik u Barceloni: Konačno se riješili Douglasa

Otišao na posudbu i neće se vraćati

Praznik u Barceloni: Konačno se riješili Douglasa

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Douglas Pereira prije četiri godine stigao je u Barcelonu iz Sao Paula, ali se pokazao kao veliki promašaj katalonskog kluba.

Douglas je za četiri godine u dresu Barcelone odigrao samo osamo utakmica, ali treba istaći da je prethodne dvije sezone bio na posudbama u Sporting Gijonu i Benfici. Ipak, ovi klubovi nisu željeli otkupiti njegov ugovor jer gotovo da nije odigrao cijelu utakmicu u posljednje dvije godine.

Nakon što mu je istekla posudba u Benfici ovaj desni bek se vratio u Barcelonu gdje je s ovim timom počeo pripreme za narednu sezonu. Međutim, Ernesto Valverde je odmah poručio da ne računa na njega, ali problem za Barcu bio je što ga niko ne želi kupiti.

Douglas je imao ponude iz Brazila, ali ih je odbio jer želi ostati u Evropi. I na kraju se konačno pojavio klub koji je odlučio dovesti Douglasa na posudbu, a to je turski Sivasspor. Ovaj dogovor je ozvaničen i Douglas će igrati narednih godinu dana u Turskoj.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To su odlične vijesti za Barcelonu s obzirom da se Brazilac neće vraćati više u Barcelonu u slučaju da Sivassport odluči da neće ostati jer mu s Kataloncima ističe ugovor narednog ljeta i bit će slobodan igrač.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi