Prcić pogodio u pobjedi Rennesa, Miličević izborio penal za Metz
Foto: Screenshot

Ligue 1, 27. kolo

Prcić pogodio u pobjedi Rennesa, Miličević izborio penal za Metz

Subotnji program 27. kola Ligue 1 otvoren je fantastičnim duelom Toulousea i Monaca (3:3), da bi nešto kasnije počeli i ostali susreti zakazani za danas. U zanimljivoj utakmici Metz je remizirao rezultatom 2:2 u gostima kod Guingampa.

Poveo je Metz već u 6. minuti. Udarac bh. veznjaka Danijela Miličevića rukom je zaustavio defanzivac Guingampa, pa je arbitar pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne je bio Mollet.

Domaći su, međutim, došli do izjednačenja u 22. minuti preko Deauxa, a rezultatom 1:1 se i otišlo na odmor.

Ipak, Metz u 51. minuti stiže do novog vodstva. Dosevi je iz kornera uputio sjajan centaršut koji je u mrežu gola domaćih preusmjerio Roux. Do kraja su domaći ipak uspjeli poravnati rezultat i to preko Deuxa koji je u 86. minuti postigao svoj drugi gol.

Treba istaći da je Danijel Miličević u 56. minuti morao napustiti igru zbog povrede, ali još nema informacija o težini iste.

Rennes je na svom terenu došao do rutinskog trijumfa nad Troyesom rezultatom 2:0. Domaći su bili bolji protivnik većim dijelom susreta, a poveli su sa bijele tačke u 47. minuti preko Khazrija.

Pobjedu Rennesa je potvrdio Sanjin Prcić preciznim udarcem sa vrha kaznenog prostora u 72. minuti.

Kada su u pitanju ostali susreti, Dijon je sa 2:0 savladao Caen, Amines je minimalno slavio na gostovanju kod Nantesa, dok je Angers upisao gostujuću pobjedu nad Lilleaom rezultatom 2:1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 27. kolo - rezultati:

Dijon - Caen 2:0
Guingamp - Metz 2:2
Lille - Angers 1:2
Nantes - Amiens 0:1
Rennes - Troyes 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi