Prcić: Poslušao sam Pjanića i nisam se pokajao

Bh. reprezentativac se snašao u Perugiji

Prcić: Poslušao sam Pjanića i nisam se pokajao

Sanjin Prcić i Miralem Pjanić? Slične priče. Oba fudbalera nastupaju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, fudbalsku abecedu su naučili u Francuskoj i na kraju su završili u Italiji.  

Nakon epizode u Francuskoj naš Sanjin Prcić je prešao u Perugiju i danas je jedan od najboljih pojedinaca u ovom italijanskom drugoligašu. Upravo je Miralem Pjanić imao veliku ulogu pri njegovoj odluci da Rennes zamijeni sa Italijom, a to je potvrdio i tokom razgovora za italijanske medije. 

"Kada sam imao opciju da preselim u redove Torina, kontaktirao sam odmah Miralema Pjanića i rekao mi je: 'Prihvati odmah, dolazi u Italiju'", otkrio je Prcić na samom početku i potom nastavio:

"Prelazak u Perugiju se ispostavio kao pravi potez. Čim sam počeo igrati u kontinuitetu, pozvao me selektor Baždarević i nastupio sam u posljednjim prijateljskim utakmicama. Kada sam mijenjao klub bio mi je cilj samo da igram, to je jedini način da pokažete vrijednost, a interes Perugije je bio jako veliki. Ljudi iz Perugije su tri puta dolazili u Torino da razgovaramo, tako da smo brzo pronašli zajednički jezik i nisam se pokajao", istakao je Prcić (22).

Prcić je na kraju dodao da se bolji fudbal igra u Italiji nego u Francuskoj, a nije krio ni zadovoljstvo svojim ovosezonskim nastupima u dresu Perugije. Osam nastupa krunisao je sa tri pogotka. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi