Prcić: Važno je da spremni dočekujemo nastavak kvalifikacija

Prcić: Važno je da spremni dočekujemo nastavak kvalifikacija

Po mnogima prvo ime u redovima naše mlade reprezentacije na jučašnjoj utakmici u Mostaru protiv Crne Gore bio je vezni igrač francuskog Sochauxa Sanjin Prcić.

Prcić je zbog lakše povrede teren morao napustiti u 64. minutu, a dan nakon utakmice iskazao je zadovoljstvo igrom Zmajića, te zažalio zbog velikog broja propuštenih prilika.

"Igrali smo dosta dobro iako je bilo izuzetno vruće. Crnogorci su imali samo jednu pravu priliku što im je bilo dovoljno za jedan gol, dok smo se mi propisno ispromašivali. Važno je da spremni dočekujemo nastavak kvalifikacija," kaže Prcić.

Iza Prcića je teška povreda koljena, nakon koje se uspješno vratio i prošao pripreme sa prvim timom francuskog prvoligaša Sochauxa.

"Imam velike ambicije u narednoj sezoni.Želja mi je nametnuti se treneru i igrati važnu ulogu u timu. Nisam tokom priprema propustio niti jedan trening, igrao sam i sve prijateljske utakmice."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Obzirom da je trenutno prvo ime mlade reprezentacije te da će u narednoj sezoni igrati u jednoj od najjačih liga svijeta, Prcića smo upitali planove vezane za A reprezentaciju naše zemlje.

"Moja velika želja je jednog dana igrati u A reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Kada god obučem reprezentativni dres motiv je uvijek ogroman, tako da se nadam da ću svojim igrama skrenuti pažnju na sebe," dodao je Prcić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.