Prebolio rak, na proljeće će igrati Bundesligu
FOTO: EPA

Na sreću pobijedio bolest

Prebolio rak, na proljeće će igrati Bundesligu

Njemački fudbaler Marco Russ na proljeće će ponovo zaigrati za svoj Eintracht.

Kapiten bundesligaša iz Frankfurta je u proteklom periodu vodio borbu sa rakom testira, a nakon što je prošao sve kemoterapije, ljekari su mu u srijedu poručili da je zdrav. 

Russ je tokom bolesti imao maksimalnu podršku kluba koji mu je produžio ugovor do ljeta 2019. godine, a nema sumnje da će mu trener Niko Kovač pružiti priliku čim se vrati u ritam. 

"Svi znamo šta mi znači igrati još nekoliko godina ovdje. Cilj je priključiti se timu u zimskoj pauzi, nadam se da ću biti potpuno spreman", izjavio je Russ za njemačke medije. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Russ je inače dijete Eintrachta u kojeg je stigao kao talentirani dječak s 11 godina (1996.) i ostao sve do 2011. kada je otišao u Wolfsburg i zadržao se dvije sezone poslije kojih se vratio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi