Predsjednik Barce naljutio navijače izjavom o Valverdeu

Nadmašio njihova očekivanja

Predsjednik Barce naljutio navijače izjavom o Valverdeu

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone ovog vikenda na Camp Nou završavaju tekuću sezonu u kojoj su uspjeli osvojiti duplu krunu.

Navijači katalonskog kluba mogu biti zadovoljni postignutim u ovoj sezoni, ali dosta njih je pokazalo nezadovoljstvo odrađenog posla Ernesta Valverdea za kojeg je ovo prva sezona u Barceloni. Valverde je uspio donijeti dva trofeja Kataloncima, ali mrlja na sve to je ispadanje u četvrtfinalu Lige prvaka od Rome.

Zbog toga su navijači poručili da Valverde nije baš odradio tako dobar posao kako se pokuša predstaviti, te da se dosta više od njega i ekipe očekuje u narednoj sezoni. Dodatni bijes navijača Barce izazvao je predsjednik Josep Maria Bartomeu koji je poručio da je Valverde nadmašio njihova očekivanja.

"Nakon prve sezone možemo reći da je Valverde nadmašio očekivanja koja smo imali na početku sezone. Pokazao je svoj trenerski kvalitet i zadovoljni smo onim što smo vidjeli. Uspio je nekako nadomjestiti odlazak Neymara i loš početak sezone nakon poraza u Superkupu. Ispadanje iz Lige prvaka je bilo bolno, ali tim je prebolio to", rekao je Bartomeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi