Predsjednik Barcelone najavio promjene: "Bit će odlazaka..."

Kao što se moglo i očekivati

Predsjednik Barcelone najavio promjene: "Bit će odlazaka..."

E. Škorić

Predsjednik Barcelone Josep Bartomeu potvrdio je da klub radi na odlascima, ali i na dolascima igrača.

Barcelona je sinoć poražena u finalu Kupa kralja od Valencije s 2:1 i ostala je bez trofeja, a mnogi su očekivali da će Ernesto Valverde dobiti otkaz nakon toga, ali mu je uprava Barce dala povjerenje.

Bit će sasvim sigurno promjena u igrčakom kadru, što je potvrdio i prvi čovjek kluba.

Philippe Coutinho, Samuel Umtiti, Malcom, Ivan Rakitić i Andre Gomes su među istaknutim igračima koji bi trebali da napuste klub ovog ljeta.

Holandski veznjak Frenkie de Jong od 1. jula je igrač Barcelone, a smatra se da će njegovim stopama i njegov saigrač Matthijs de Ligt, mada se sada u trku za njegov potpis uključio i Manchester United.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sezonu smo završili s ligaškim trofejem. Šteta to nismo osvojili i Kup, ali idemo dalje. Svake godine dolaze novi igrači i do sada smo potvrdili potpisivanje De Jonga, a radimo i na dovođenju još nekih igrača, što je i normalno svakog ljeta", rekao je Bartomeu, dodavši:

"Sada nije trenutak da bilo šta učinilo, ali kao i uvijek bit će odlazaka i dolazaka".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi