Uprava Barcelone donijela odluku o Valverdeu

Je li Valverde "preživio" i ovu noć?

Uprava Barcelone donijela odluku o Valverdeu

E. Škorić

Barcelona je još jednom razočarala i ostala bez još jednog trofeja. Lionel Messi i društvo nisu uspjeli da u Sevilli u utakmici finala Kupa kralja savladaju Valenciju.

Nakon teškog poraza na Anfieldu u revanšu polufinala Lige prvaka od Liverpoola, ovo je još jedan udarac za Barcelonu. Sezona je okončana osvojenom La Ligom i velikom dominacijom u domaćem prvenstvu, ali tim Ernestea Valverdea je razočarao u Ligi prvaka i Kupu kralja.

Jedan trofej u sezoni je malo, smatraju mnogi navijači Barcelone. Izvještaji glavnih medija u Španiji nakon finala Kupa kralja sugerisali su da je Valverde odradio posljednji meč na klupi Katalonaca.

Međutim, sve su prilike da je Valverde i ovu noć preživio i da će i naredne sezone biti na klupi katalonskog diva.

"Uvijek kažemo da je Ernesto Valverde pod ugovorom i zato će ostati i naredne sezone. Ne mislim da je on kriv za poraz od Valencije", kazao je predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valverde nije, kao i obično, želio da govori o svom statusu, tek je na pitanje da li će napustiti Barcelonu odgovorio: "Ne znam, ne mogu vam ništa reći o tome".

Sada ipak sve govori da će Valverde i naredne sezone voditi Barcelonu i to je zabrinjavajuća vijest za mnoge navijače ovogo kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije