Sergi Roberto: Bio sam cimer s Icardijem, a o njegovom "kućnom ljubimcu" i danas pričaju

Prisjetio se vremena iz La Masije

Sergi Roberto: Bio sam cimer s Icardijem, a o njegovom "kućnom ljubimcu" i danas pričaju

Endin Čaušević

Fudbaler Barcelone, Sergi Roberto, prisjetio se zanimljivih trenutaka dok je još bio član legendarne La Masije.

Roberto je u Barcelonu stigao još kao dječak iako je tada imao ponudu da pređe iz Gimnastica u Real Madrid, ali je na kraju odlučio da izabere katalonski klub i nije pogriješio.

U razgovoru za TV3 ovaj fudbaler otkrio je zanimljive stvari iz vremena dok je nastupao za omladinske kategorije Barcelone, te je priznao da je jedno vrijeme bio cimer i s Maurom Icardijem.

"Real Madrid je htio da me dovede dok sam bio član Gimnastica, ali nakon što su predstavnici Barcelone kontaktirali mog oca odlučili smo da idemo u Barcu. Moj otac jeste iz Madrida, ali dolazak u Barcelonu je ostvarenje mog sna i on to zna", rekao je Roberto, te se osvrnuo na Icardija.

"Kada sam imao 18 godina živio sam s Marcom Muniesom i Sergijem Gomezom. Sjećam se da nam se ubrzo priključio i Mauro Icardi koji je u stan donio svog 'kućnog ljubimca' - iguanu. I danas s velikim osmijehom se toga sjećamo. Gomez nam je bio kuhar i zaista smo uživali".

Priznao je da se trudi da živi kao i svaki ostali čovjek, te da mu je to uspjelo jer jednostavno nije Lionel Messi.

"Živom kao i svaki običan čovjek. Ljudi mi ne dosađuju kada me vide na ulici i poštuju me što me itekako raduje. Naravno, nisam Leo koji ne može ni iz kuće izaći, a da ga ne prate novinari ili fanovi", dodao je kroz smijeh fudbaler Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Izdvojio je i najdraži trenutak svoje dosadašnje karijere, a prema očekivanju je to meč protiv PSG-a kada je Barceloni svojim golom u posljednjim sekundama donio nevjerovatan preokret i pobjedu od 6:1.

"To je sigurno najbolji trenutak otkako sam u Barceloni u mojoj karijeri. Ne dajem mnogo golova i bezbroj puta sam gledao taj ponovljeni snimak jer nisam vjerovao šta se desilo. Šteta što na kraju nismo osvojili Ligu prvaka", zaključio je Roberto.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi