Predsjednik Barcelone šokiran: Ovo je katastrofa!
Sinoć je katalonski velikan bio potpuno nemoćan na Anfieldu. Na kraju su doživjeli pravu blamažu (Foto: EPA)

Bartomeu se oglasio

Predsjednik Barcelone šokiran: Ovo je katastrofa!

Midhat Šljivak

Predsjednik Barcelone Josep Bartomeu šokiran je nakon ispadanja njegovog tima iz Lige prvaka.

Iako su na Anfield Katalonci donijeli ogromnih 3:0 iz prvog meča, Liverpool ih je sinoć pregazio. Redsi su slavili sa 4:0 i otišli su u finale Lige prvaka.

Prvi čovjek katalonskog velikana je ovaj poraz nazvao katastrofom.

"Još jedan neuspjeh i to drugu godinu za redom. Prošle godine Roma, sad Liverpool", rekao je Bartomeu, te je dodao:

"Teško je sve objasniti. Bit će vremena da se sve sagleda, ali ispasti na ovakav način dva puta zaredom. Katastrofa", poručio je predsjednik Barcelone.

Valverde dao kratak odgovor na pitanje da li će ostati trener Barcelone

Ernesto Valverde, trener Barcelone, očajan je nakon teške noći na Anfieldu.

Ni sam Valverde ne može da objasni šta se njegovim igračima desilo u Liverpoolu, pa su izgubili s 4:0 i ostali bez finala Lige prvaka.

"Još si međusobno pokušavamo objasniti što se dogodilo. Liverpool je krenuo žestoko od početka kako smo i očekivali, zabili su prvi gol i onda smo mi krenuli napadati. Drugi gol nas je pogodio, bili su agresivni i to nas je uništilo", izjavio je Valverde, pa je dodao:

"Drugi nas je uništio, a onda je došao i treći. Nismo iskoristili šanse koje smo imali, nema izgovora, bili su bolji i pobijedili nas s 4:0".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Hoće li ovaj meč odlučiti o Valverdeovoj sudbini u Barceloni? Da li će ostati trener?

"Ne znam kako će to utjecati na moj status, ali kao trener moram preuzeti odgovornost".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Dovedi jos koju 'zvijezdu' tipa Coutinho, Dembele. Produzi ugovor zubatom urugvajskom konju. Nemoj dovesti prava pojacanja. Katastrofa je sto se svi oslanjate na Messija.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi