Predsjednik Bašakšehira traži doživotnu suspenziju za rumunskog sudiju

Predsjednik Bašakšehira traži doživotnu suspenziju za rumunskog sudiju

E. Škorić

Goksel Gumusdag, prvi čovjek turskog aktuelnog prvaka Bašakšehira, traži od UEFA-e da doživotno odstrani sudiju koji je rasistički vrijeđao nogometaša njegovog kluba.

Nestvarne scene viđene su u utorak navečer u Parizu, kada su gosti iz Istanbula napustili teren i odbili da nastave meč u 13. minuti zbog rasističkog incidenta.

Tada je četvrti sudija Sebastian Coltescu rasistički vrijeđao članove tima iz Instanbula, pa se pravdao i govorio kako nije znao da ta riječ može da bude uvredljiva.

"Ovaj sudija mora biti doživotno suspendiran. Mora postojati primarna kazna. Ovaj 8. decembar ući će u povijest kao dan otpora protiv rasizma," rekao je prvi čovjek turskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, PSG je u srijedu u nastavku meča ipak slavio s uvjerljivih 5:1, no rezultat ovog duela je najmanje važan.

Top Komentari

Klackalica
Trazis li ista za svoje "nevine" pulenove koji su sudije nazivali ciganima?? Seljacino bezobrazna
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi