Predsjednik CONMEBOL-a odgovorio na prijedlog Atletica

Titula ide Chapecoenseu?

Predsjednik CONMEBOL-a odgovorio na prijedlog Atletica

Edmir Škorić

Predsjednik CONMEBOL-a, krovne fudbalske organizacije u Južnoj Americi, govorio je o ideji da se trofej Copa Sudamericana dodijeli Chapecoenseu.

Alejandro Dominguez je s delegacijom Chapecoensea stigao u Rionegro, mjesto u blizini Medelina, gdje se desila tragedija, te je govorio novinarima o mogućem proglašenju pobjednika.

Naime, Chapecoense se trebao sastati u finalu Copa Sudamericane sa Atleticom, ali nakon velike tragedije finale se neće igrati, a iz kolumbijskog kluba su zatražili da se trofej da Brazilcima.

"Prijedlog Atletica je za svaku pohvalu, no nije bilo vremena da se donese odluka. Ipak, vjerujem da ćemo ubrzo objaviti rezultate", rekao je Dominguez.

Za sada su velike šanse da se trofej dodijeli Chapecoenseu, koji bi igrao Copa Libertadores naredne godine, a podsjetimo da su mnogi svjetski klubovi spremni na sve načine pomoći unesrećenoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi