Predsjednik komiteta za suđenje analizirao sporne momente sa utakmica 31. kola Premijer lige BiH
Screenshot

Dragan Banjac "locirao" nekoliko grešaka

Predsjednik komiteta za suđenje analizirao sporne momente sa utakmica 31. kola Premijer lige BiH

Kao i svakog ponedjeljka, predsjednik Komiteta za suđenje NFSBiH Dragan Banjac analizirao je sporne momente i sudijske odluke sa mečeva Premijer lige BiH odigranih za vikenda.

Ovaj put je izdvojeno sedam situacija sa četiri utakmice, a Banjac je imao dosta posla.

Tako je, kada je u pitanju susret Tuzla Cityja i Sarajeva komentarisao tri situacije. Istakao je da je sudija bio u pravu što u dva navrata nije pokazao na bijelu tačku kada su fudbaleri Tuzla Cityja tražili penal, ali da je trebao dodijeliti žute kartone za simuliranje.

Također, predsjednik Komiteta za suđenje je komentarisao situaciju u kojoj je sudija dva puta pokazao žuti karton istom igraču Tuzla Cityja. Ipak, vjerovatno je arbitar samo zaboravio da je već pokazao žuti karton, pa je to učinio ponovo. Dakle, nije želio dati igraču dva žuta, već mu je samo dva puta pokazao karton koji mu je dao za određeni prekršaj.

Kada je u pitanju meč Radnika i Željezničara, Banjac je bio mišljenja da gol Bijeljinaca za 1:1 nije trebao biti poništen zbog ofsajda, a smatrao je i da je Čelik trebao ostati sa igračem manje u duelu sa Zrinjskim nakon što je zadnji igrač odbrane Zeničana napravio faul nad fudbalerom Plemića.

Banjac je komentarisao i jednu situaciju sa meča Zvijezda 09 - GOŠK, te je odlučio vjerovati sudijama jer se iz dostupnog snimka nije moglo zaključiti da li se radilo o ofsajdu (koji je dosuđen) u spornoj situaciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Analizu spornih detalja sa mečeva 31. kola PL BiH Dragana Banjca pogledajte u video prilogu:

Top Komentari

andi
Ma suđenje je katastrofa,da Mladosti nisu isključili 2 igrača,Željo bi bio 8ha hahaa ,a ovaj komitetlija nema pojma o životu a kamoli o fudbalu..?
18 0
Div iz šehera
Titova jos 5 dana.
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti