Predsjednik Komiteta za suđenje: Dobar posao na Grbavici, loš Pod Bijelim brijegom

Sudijske greške u duelu Zrinjskog i Radnika

Predsjednik Komiteta za suđenje: Dobar posao na Grbavici, loš Pod Bijelim brijegom

Predsjednik Komiteta za suđenje NFSBiH Dragan Banjac je komentarisao i analizirao sporne situacije sa utakmica Premijer lige BiH odigranih minulog vikenda.

Tako je ovaj put analizirao situacije izdvojene iz utakmica 30. kola Premijer lige BiH.

Izdvojeno je osam situacija sa tri utakmice, a Banjac je prvo analizirao dvije sa meča Zrinjski - Radnik koji je završen rezultatom 1:1.

Predsjednik Komiteta za suđenje je poručio da je sudija napravio greške u obje izdvojene situacije, te da nije trebao dosuditi penal za Zrinjski, ali ni ponišiti gol Radnika.

Kada je u pitanju Željezničara i Mladosti, Banjac je smatrao da je sudija odradio dobar posao u obje situacije u kojima je isključio igrače gostiju iz Doboja kod Kaknja, odnosno pokazao drugi žuti karton.

Sa utakmice Krupa - Zvijezda 09 su izdvojene četiri sutacije, a Banjac je smatrao da je glavni arbitar ovog meča u svakoj odradio dobar posao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Analizu spornih situacija Dragana Banjca možete pogledati u video prilogu:

Top Komentari

VelaHavle
Bjelica je covjek od zadataka... amarovog
9 0
dobojan90
NECE VRANA VRANI OCI ISKOPAT!!!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi