Predsjednik Komiteta za suđenje analizirao sporne situacije iz prethodna dva kola Premijer lige BiH

Plavi oštećeni na Grbavici i na Tušnju

Predsjednik Komiteta za suđenje analizirao sporne situacije iz prethodna dva kola Premijer lige BiH

Predsjednik Komiteta za suđenje NFSBiH Dragan Banjac je kao i obično i ovog ponedjeljka analizirao sporne situacije sa utakmica Premijer lige BiH.

Kako su u kratkom vremenu odigrana dva kola Premijer lige BiH, Banjac je imao dosta posla.

Tako je predsjednik Komiteta za suđenje NFSBiH analizirao sudijske odluke sa utakmica 28. i 29. kola Premijer lige BiH.

Izdvojeno je osam situacija, Banjac se slagao sa nekim sudijskim odplukama, ali je pronašao i nekoliko velikih grešaka poput one da arbitar odluči ne dosuditi penal za Željezničar nakon igranja rukom jednog igrača Širokog u vlastitom kaznenom prostoru. Također, Banjac je smatrao da je fudbaler Širokog trebao dobiti drugi žuti karton u prvom poluvremenu duela sa Željezničarom pa su samim tim Plavi u ovom duelu drastično oštećeni. Slučajno ili ne, Banjac je zaključio da je Željezničar oštećen i u 29. kolu na Tušnju u situaciji kada glavni sudija susreta sredinom prvog dijela nije pokazao žuti karton Beganoviću zbog oštrog starta što bi mu bio drugi isključujući.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Analizu spornih situacija iz 28. i 29. kola PL Dragana Banjca možete pogledati u video prilogu:

Top Komentari

DamirT
Eto uvijek je Zeljo samo ostecen.A kad su oni namjestali sve je dobro bilo...
0 7
AmarHZ
SAMO NAPRIJED MALI PAVI NEMA PREAJE
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi