Predsjednik Komiteta za suđenje analizirao sporne situacije u 19. kolu

Sporni momenti

Predsjednik Komiteta za suđenje analizirao sporne situacije u 19. kolu

E. Škorić

Dragan Banjac, predsjednik Komiteta za suđenje u NFSBiH komentarisoa je sporne situacije sa mečeva prošlog kola.

Ovog vikenda nastavljena je Premijer lige, a kao i svako kolo, tako je i ovo donijelo zanimljivih situacija, ali i spornih trenutaka.

Prva analizirana situacija u emisiji na BHT-u bila je sa Pecare iz derbija Široki - Zrinjski, kada je dosuđen penal za Širokobriježane.

"Ovdje vidimo jasno situaciju. Igrač ide prema vratima, vratar istrčava, zakasnio je jedneim dijelom, ide na protivnika i na kraju ispravna odluka sudije. Direktan slobodan udarac u kaznenom prostoru, kazneni udarac, ispravna odluka", naveo je Banjac.

Analiziran je također trenutak kada je igrač Širokog dobio žuti karton zbog simuliranja u 20. minuti.

"Igrač plavih uzima loptu, ide prema vratima, a igrač bijelih nema kontakta ili je mali. Igrač u plavom dresu želi prevariti sudiju, pada kada je izgubio kontrolu nad loptom. Potpuno ispravna odluka kada mu je sudija pokazao žuti karton".

S meča Tuzla City - Sarajevo sporan je pogodak Ahmetovića, a navedeno je da je bio očigledan ofsajd gostiju.

"Ovdje vidimo situaciju gdje pomoćnik sudija griješi. Vidimo dva igrača u ofsajdu, očigledan je ofsajd, sudija nije bio u idealnoj poziciji. Igrač crvenih se vraća iz ofsajda, uzima loptu, odigrava saigraču koji postiže pogodak, ali je bio očigledan ofsajd".

Sporna je bila i situacija u Bijeljini kada je igrač Radnika pogođen u ruku u šesnaestercu domaćih i po mišljenju Banjca, trebao je biti dosuđen penal za Željezničar.

"Povratna lopta, igrač plavih šutira prema golu, igrač bijelih šuri ruke, ruka nije u prirodnom položaju, zaustavlja situaciju i ovdje je sudija trebao dosuditi penal i dodijeliti žuti karton. Greška sudije u ovoj situaciji".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U analizi smo vidjeli nekoliko spornih situacija s meča Krupa - Zvijezda 09.

Top Komentari

Benjamingst
Novinari sa mobiltela pisu.
0 0
redbull
Nije Skoricev dan danas, lik svaku vijest grijesi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi