Predsjednik Komiteta za suđenje analizirao sporne situacije u 23. kolu

Nekoliko loših sudijskih odluka

Predsjednik Komiteta za suđenje analizirao sporne situacije u 23. kolu

E. Škorić

Dragan Banjac, predsjednik Komiteta za suđenje u NFSBiH, komentarisao je sporne situacije sa mečeva prošlog kola.

I ovog vikenda je bilo spornih momenata na premijerligaškim terenima i na kraju je Banjac procijenio da je bilo sudijskih pogrešaka u nekoliko navrata.

Prvo je bilo govora o duelu Slobode i Čelika i prekršaju koji je dosuđen u korist Slobode izvan 16 metara, mada Banjac smatra da je bio unutar šesnaesterca i da je, kada je već sudija označio da je faul za domaće, trebao da pokaže na bijelu tačku.

Drugi detalj je u Mostaru na meču Zrinjskog i GOŠK-a, kada je dosuđen penal za domaće iz kojeg je i postignut jedini pogodak.

Gost BHT-a smatra da je odluka sudije ispravna, iako su se gosti iz Gabele žalili kako im je dosuđen nepostojeći penal.

Na meču Željo - Zvijezda govorilo se o laktu gostujućeg igrača u lice Asima Zeca. Igrač je dobio žuti karton, ali zaključak je da je trebao dobiti crveni karton.

S meča Sarajevo - Krupa izdvojena su dva žuta kartona igraču Krupe u kratkom vremenskom roku. Smatra Banjac da je sudija pogriješio što je dao drugi žuti karton gostujućem igraču, odnosno da Krupljani nisu trebali da ostanu s desetoricom na terenu.

S utakmice Mladost - Radnik analizirana su dva detalja. Prvo detalj kada je dosuđem penal za goste iz Bijeljine. Zaključak je da je sudija donio ispravnu odluku. U drugoj situaciji Horić je isključen i on smatra da je odluka sudije također dobra.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Top Komentari

Gari Garinča
Stručnjak za nestručne komentare.
8 0
Mirko
Ali važno je da se piše poslije svakog kola kako suci rade za Zrinju a iz kola u kolo je očito kome su sudije naklonjene.
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi