Predsjednik Komiteta za suđenje analizirao sporne situacije u 26. kolu Premijer lige BiH
Foto: Screenshot

Banjac se uglavnom složio sa odlukama arbitara

Predsjednik Komiteta za suđenje analizirao sporne situacije u 26. kolu Premijer lige BiH

Predsjednik Komiteta za suđenje u NFSBiH Dragan Banjac je i ovog ponedjeljka komentarisao sporne situacije i sudijske odluke sa mečeva Premijer lige BiH odigranih za vikend.

Ovaj put je bila riječ o utakmicama 26. kola Premijer lige BiH.

Dragan Banjac je u većini izdvojenih situacija podržao sudijske odluke, prije svega sa utakmica Sarajevo - Široki, Zrinjski - Željezničar i Tuzla City - Radnik.

Ipak, kada je u pitanju duel GOŠK-a i Slobode, predsjednik Komiteta za suđenje NFSBiH je bio mišljenja da je glavni arbitar trebao dosuditi penal za Tuzlake u samom finišu prvog dijela zbog igranja rukom jednog igrača domaćih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Analizu spornih situacija Dragana Banjca pogledajte u video prilogu:

Top Komentari

Secerko
Teleća glava
11 1
AjdinVL
Ja navijam za Sarajevo, al realno oba penala koji nisu svirani Slobodi imaju duplo vise elemenata da budu okarakterisani kao prekršaj nego ovaj koji je sviran Sarajevu.
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi