Predsjednik Komiteta za suđenje analizirao sporne situacije: Greške na meču Mladost - Tuzla City
Foto: Screenshot

Sudijske odluke sa utakmica 25. kola PL

Predsjednik Komiteta za suđenje analizirao sporne situacije: Greške na meču Mladost - Tuzla City

Predsjednik Komiteta za suđenje u NFSBiH Dragan Banjac je kao i svakog ponedjeljka komentarisao sporne situacije sa mečeva Premier lige BiH odigranih za vikend.

Tako je ovaj put komentarisao sporne situacije sa mečeva 25. kola Premijer lige BiH.

Kada je u pitanju sarajevski vječiti derbi Banjac je suđenje glavnog arbitra ocijenio vrlo dobrim, te je njegove odluke okarkerisao ispravnim.

I odluke sudija sa utakmica Sloboda - Zvijezda 09 Banjac je smatrao ispravnim, ali je zaključio da je sudija pogriješio dosudivši penal za Tuzla City protiv Mladosti, te da je pogriješio kada nije dosudio kazneni udarac za Mladost.

U penalu za Radnik protiv Čelika Banjac također nije vidio ništa sporno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Analizu spornih situacija iz 25. kola PL Dragana Banjca pogledajte u video prilogu:

Top Komentari

pacman
Baš me zanima kazna za ovog, sve osim gospodina, Slađana Došlu, direktno uticao na rezultat, penal dosuđen, a nije postojao i ne sviran penal, a trebao. Ova naša premijer liga tapka u mjestu od 2002. od kad je nastala zbog Došle i sličnih njemu.
5 0
MLADOST
Ma kakva kazna kada sudije sve rade po direktivi saveza. Vidjelo se od starta utakmice da je Došlo došao da nas povali, kao i druge sudije u dosta ranijih utakmica. Da nije svirao penal bio bi crveni i tako iz utakmice u utakmicu. Mladost je bila trn u oku radi pozicije na tabeli i dobrih igara, evo, sada su nas ubili i valjda nas popuste da malo odahnemo. Uništili su moral i igrača i navijača, a evo i trenera otjeraše. Nije ovo sport, ovo je lov u mutnom, ko da više i ko je čiji. Okrenuti se mešetarenjima, potplaćivanju, podmićivanju i lobiranju je jedini način uspjeha.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi