Predsjednik La Lige otkrio tri datuma kada bi se fudbal u Španiji mogao nastaviti!

Konačno neke lijepe vijesti

Predsjednik La Lige otkrio tri datuma kada bi se fudbal u Španiji mogao nastaviti!

E. Čaušević

Predsjednik La Lige, Javier Tebas, danas se ponovo oglasio i otkrio kada bi se sezona u Španiji mogla nastaviti.

La Liga je prekinuta prije skoro mjesec dana, a Španija je nakon Italije najviše pogođena pandemijom koronavirusa. Već neko vrijeme se špekuliše o tome kada bi se sezona mogla nastaviti, ali još uvijek nema zvaničnih informacija.

Ipak, predsjednik La Lige, Javier Tebas, izjavio je da bi se to u najboljem slučaju najranije moglo desiti 28. maja. Tebas je poručio da se ništa neće poduzimati dok se ne steknu uslovi za to, te da je zdravlje ljudi na prvom mjestu.

On je poručio da je potrebno da klubovi prvo treniraju barem dvije sedmice kako bi spremni ušli u nastavak sezone, a nada se da bi s treninzima mogli početi oko 26. aprila.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imamo nekoliko scenarija, ali i dalje sve ovisi od toga kada će se sve ovo smiriti. Imamo tri datuma kada bi se La Liga mogla nastaviti, a to su 28. maj, 6. juni i 28. juni. Ne možemo reći tačan datum jer još ništa nije zvanično. Jasno je i da klubovi moraju trenirati prije nastavka sezone, a nadamo se da bi od 26. aprila već to moglo biti moguće", rekao je Tebas.

Jasno je da će ova pandemija itekako finansijski pogoditi klubove u Španiji, a Tebas je izjavio da se očekuje gubitak od čak jedne milijarde eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi