Juninho je bio doktor za slobodnjake, a o majstoriji protiv Barcelone se i danas priča

Spektakularan gol veznjaka Lyona

Juninho je bio doktor za slobodnjake, a o majstoriji protiv Barcelone se i danas priča

E. Čaušević

Kada ljubitelje fudbala pitate ko je najbolji izvođač slobodnih udaraca u historiji mnogi će vam sigurno reći da je to Juninho Pernambucano.

Legendarni brazilski fudbaler najbolje dane svoje karijere proveo je u dresu Lyona u vremenu dok je ovaj klub dominirao u Francuskoj. Lyon je imao i odlične nastupe u Ligi prvaka, a Juninho je oduševljavao svojim majstorijama.

Posebno se pamti pogodak kojeg je Juninho postigao protiv Barcelone u osmini finala Lige prvaka 2009. godine. Tada se meč igrao 24. februara, a rezultat je bio na kraju 1:1.

Lyon je poveo već u sedmoj minuti kada je Juninho postigao spektakularan pogodak iz slobodnog udarca o kojem se i danas priča. Na golu Barce tada je bio Victor Valdes, a njegov izraz lica nakon gola Juninha sve govori.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona je uspjela u 67. minuti da poravna na 1:1 golom Thierryja Henryja, a treba reći da su Katalonci te sezone uspjeli osvojiti titulu Lige prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BiHScout
Poslje Sejada Salihovica je on najbolji
2 0
user1583752673
Najbolji izvodjac slobodnih udaraca ikad! Veliki Juninho!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi