Predsjednik Lyona očitao lekciju Depayju zbog izjave o klubovima za koje želi igrati

Mora poštovati trenutnu ekipu

Predsjednik Lyona očitao lekciju Depayju zbog izjave o klubovima za koje želi igrati

E. Čaušević

Holandski fudbaler Memphis Depay nedavno je pričao za francuske medije o svojoj budućnosti, odnosno gdje bi volio nastaviti karijeru nakon Lyona.

Depay je u Lyon stigao kao veliko pojačanje iz Manchester Uniteda i u potpunosti je opravdao tu ulogu. Za kratko vrijeme postao je jedan od najboljih igrača ovog kluba, no zbog svoje nedavne izjave našao se na meti predsjednika Lyona, Jean-Michela Aulasa.

"Lyon je veliki klub, ali nije među najboljih pet u Evropi. Želim da idem u veliki klub kao što su Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester City, PSG ili Bayern. Želim da idem u grad koji mi pristaje i klub koji će mi odgovarati, a to je tim koji igra pravi fudbal. Uvijek govorim da mi je Real Madrid želja, no trenutno razmišljam o Lyonu i vidjet ćemo na kraju gdje ću završiti", rekao je prije nekoliko sedmica Holanđanin.

No, predsjednik Lyona poručio mu je da je veoma neozbiljno i bezobrazno prema trenutnom klubu pričati o svojoj budućnosti, odnosno željama gdje bi Depay volio nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Neki igrači su ispod nivoa već sedmicama. Oni koji misli da mogu na kraju sezone napraviti neke velike transfere griješe. Moraju pričati manje, a dati mnogo više na terenu. Znate na koga mislim", poručio je Aulas preko svog Twitter profila jer je bio nezadovoljan nakon poraza Lyona od Monaca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi