Predsjednik Sportinga suspendovao 19 "razmaženih klinaca"

Ko će igrati?

Predsjednik Sportinga suspendovao 19 "razmaženih klinaca"

E. Škorić

Predsjednik Sportinga iz Lisabona Bruno de Carvalho suspendovao je čak 19 nogometaša.

De Carvalho je nakon poraza Sportinga od Atletica (2:0) u četvrtak navečer u četvrtfinalu Evropske lige na Facebooku kritikovao igrače, zbog čega su oni u petak odbili da treniraju.

"Izražavamo gađenje zbog riječi predsjednika kluba... On bi trebalo da je naš lider. Uvijek se borimo za klub, za navijače, za nas. Iz tog razloga, ovim putem izražavamo nezadovoljstvo izjavama predsjednika poslije utakmice u kojoj nismo postigli rezultat koji smo željeli. Bez obzira na situaciju, sve slične stvari bi trebalo da rješavamo unutar kluba", navodi se u saopštenju igrače Sportinga.

"Dosta mi je razmaženih klinaca koji ne predstavljaju ništa i nikoga. Nemam više strpljenja za one koji misle da su iznad kluba, kao i za bilo kakvu vrstu kritika", rekao je prvi čovjek Sportinga i onda suspendovao 19 igrača.

Sporting večeras dočekuje Ferreiru u 29. kolu Primeire i moglo bi se očekivati da da zaigraju juniori, mada je lisabonski tim i dalje u igri za Ligu prvaka i neophodna mu je pobjeda.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Top Komentari

Batistuta
Tako I treba
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti