Predstavnici Seata posjetili FK Sarajevo: Saradnja može postati i veća

Igrači već imaju automobile od Seata

Predstavnici Seata posjetili FK Sarajevo: Saradnja može postati i veća

Čelnici FK Sarajevo danas su u klupskom salonu 'Svetozar Vujović' ugostili predstavnike kompanije Seat.

Zahvaljujući saradnji FK Sarajevo je krajem 2019. postalo jedini klub u našoj zemlji koji je obezbijedio motorna vozila svojim igračima te stručnom štabu, a saradnja sa ovim španskim brendom nastavit će se i u budućnosti. Već postoje određeni planovi, koraci, u kontekstu novih modela...

O samoj saradnji nešto više kazao nam je predsjednik UO FK Sarajevo Senad Jahić.

"Željeli smo da dignemo klub na jednu stepenicu više iznad onoga što imaju drugi klubovi u državi. Mislim da je ovim potezom Sarajevo pokazalo da je lider i vodeći klub, kako na tabeli, tako i u ostalim stvarima koje se dešavaju oko kluba. Mi klub ne gledamo samo u smislu prvog tima, nego kao jedno veliko udruženje u kojem treba napraviti iskorak u svakom smislu. Želimo da Sarajevo bude klub prema evropskim standardima", priča Jahić i dodaje da je sama ideja o dobijanju automobila na korištenje potakla od fudbalera.

Zadovoljan saradnjom je i brend menadžer Seata Senad Trnka.

"Nama je zadovoljstvo što možemo biti dio uspješne priče sa kolektivom kao što je FK Sarajevo. S naše strane su uloženi maksimalni napori kako bismo proizvode približili klubu i na taj način praktički smo omogućili kupovinu modela Seat Mii po izrazito povoljnim uslovima u kontekstu saradnje i budućih nekih odnosa koji mogu da se proširuju. FK Sarajevo je ovim, svakako, željelo da podigne nivo jednog fudbalskog kolektiva i sama inicijativa je potekla s njihove strane", priča Trnka.

Veliki je ovo korak i za jaču promociju Seata u Bosni i Hercegovini. Potvrđuje to i Trnka.

"Apsolutno. Kao sportski brend u Volkswagen grupaciji težimo da imamo bliskost s nekim jakim sportskim kolektivima, a FK Sarajevo kao jedan od najuspješnijih u BiH nam je sigurno bio zanimljiv. O značaju ove saradnje dovoljni govori to što je danas s nama, između ostalog, najveći nivo Seata, regionalni menadžer Ulf Dieckerman koji vodi preko 20 tržišta u Evropi. Na taj način dajemo signal kakav je nivo ove saradnje i kakva ona može postati u budućnosti."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predstavnicima medija se obratio i regionalni menadžer Seata Ulf Dieckerman.

"Saradnja sa FK Sarajevo je izuzetan poduhvat za Seat. Radi se o velikom sportskom brendu i jednom od najboljih klubova u BiH. Fudbal je popularan u BiH, Sarajevo je kao klub popularan, tako da se sve fino uklapa u našu priču", rekao je Dieckerman s kojim je došao i area menadžer za BiH Prepedigno Martina .

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Podizemo nivo Kluba kupovinom auta!! Taman dva seata u srednji red...
2 0
Fcs
Jahiću, Jahiću... Nisi iskren....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi