Predstavnici Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH posjetili NK Čelik

Zna se o čemu su razgovarali

Predstavnici Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH posjetili NK Čelik

Endin Čaušević

Predstavnici Sindikata profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini danas su posjetili Nogometni klub Čelik Zenica, gdje je održan sastanak s predstavnicima turskih investitora u pomenutom klubu.

Povod za sastanak jesu višemjesečna nagomilana, a dospjela potraživanja na ime ugovornih obaveza prema igračima. Iz SPFBiH su otkrili zbog čega su održali sastanak i šta je bio cilj istog.

"S obzirom na principe rada, SPFBiH nastojao je, na današnjem sastanku, pronaći rješenje za situaciju kako bi se vansudskom nagodbom otklonile potrebe za sudskim postupcima, te u miru i na prijateljski način završili slučajevi za veliki broj igrača, čija egzistencija je itekako ugrožena s obzirom na to da se pojedinim fudbalerima duguje i više od pet mjesečnih plata, a s druge strane za 2019-tu godinu nisu uplaćeni doprinosi, te oni nemaju mogućnost ovjeravanja zdravstvene legitimacije.

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH svjestan je opće platežne moći, te su NK Čelik Zenica ponuđeni prijedlozi sporazuma, koji uključuju mogućnost otplate dugovanja u razumnom periodu od tri kalendarska mjeseca, a za pojedine igrače čak i četiri. Naša želja je da klub ne smetano nastavi učešće u PLBiH, ukazano je na sve moguće sankcije za Klub u slučaju da se ovakav trend poslovanja zadrži i nadamo se da su odgovorna lica u Klubu u potpunosti svjesna trenutne situacije u kojoj se ovaj tradicionalni kolektiv nalazi. Do dogovora na sastanku nije došlo, s obzirom na to da predstavnici turskih investitora imaju drugačije poglede i planove, uz jasno dato obećanje da će sva dugovanja prema igračima biti izmirena do kraja tekuće kalendarske godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U slučaju da se dato obećanje ne ispuni pravni tim Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH pokrenut će sudske postupke prema nadležnim tijelima NFSBiH kako bi osigurali prava i status igrača, a želimo napomenuti još jednom da je klubu jasno ponuđen višemjesečni model otplate, koji bi klubu dao priliku da odgodi hitnost plaćanja, napravi iskorak ka financijskoj stabilnosti, a koji nije naišao na odobravanje. SPFBiH kao medijator između odnosa između Klubova i igrača, kao legitimni predstavnik fudbalera, nema razumijevanje za takvu poslovnu odluku, međutim ne želimo ulazi u autonomnost odlučivanja Kluba, no bitno je istaći da je iznos dospjelih obaveza itekako ozbiljan i visok za bh. prilike", saopštili su iz SPFBiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Disha
Gasite ih.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti