Pregovori su u toku: Da li je ovo stadion na kojem će se igrati prvo finale Lige prvaka van Evrope?
Foto: metlifestadium.com

Ambicije se ne kriju

Pregovori su u toku: Da li je ovo stadion na kojem će se igrati prvo finale Lige prvaka van Evrope?

Finale UEFA-ine Lige prvaka nikada nije održano van granica Starog kontinenta, međutim o mogućnosti da se to desi u skorijoj budućnosti se ozbiljno razmišlja.

Navodno su u toku ozbiljni pregovori između UEFA-e i komercijalnih partnera da se finale Lige prvaka za sezonu 2023/2024 odigra u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pregovori su u ranoj fazi, ali ni komercijalni partneri ni oni koji bi to željeli postati ne kriju velike ambicije da poprište borbe za "ušati trofej" postane Amerika.

Vjeruje se da je stadion koji se u ovom trenutku preferira kao opcija, MetLife Stadium u New Jerseyju.

Ovaj stadion je svoje kapije otvorio 2010. godine, kapaciteta je 82.550 sjedećih mjesta, te je trenutno dom NFL timova, New York Giantsa i New York Jetsa.

The boys are playing in MetLife Stadium in East Rutherford, NJ

Capacity: 82,566 #MTVHottest One Direction -J pic.twitter.com/lwqbebkXId

Upravo blizina New Yorka jedan je od glavnih razloga zbog kojeg se razmišlja o MetLife stadionu, s obzirom da bi "Velika jabuka" faktički bila domaćin, a o finansijskom i marketinškom potencijalu događaja koji se organizuju u ovom gradu nema potrebe trošiti riječi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Već je otkrivao da će Minhen ugostiti finale 2022., dok će se 2023. najveća utakmica evropskog klupskog fudbala odigrati u Londonu, pa se zbog toga cilja na 2024. godinu za prekookeansko putovanje Lige prvaka.

Inače, prethodni pokušaji da se takmičarski mečevi evropskih klubova igraju preko Atlantika su naišli na dosta kritika, iako sami klubovi (oni najveći) u tome vide veliki potencijal za zaradu i širenje tržišta.

Top Komentari

Mungos
Migul divovi kvalifikacije igrat? hahahahahaha
0 3
makelele
Fifa mafija, UEFA mafija!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti