Pregovori u toku, Adnan Januzaj se vraća na veliku scenu?

Da li će se Belgijanac okušati u Italiji?

Pregovori u toku, Adnan Januzaj se vraća na veliku scenu?

Krajem prošle sedmice su se pojavile špekulacije o mogućem transferu Adnana Januzaja.

Tada se, istina, pričalo tek o mogućnosti da "zaboravljeni" 24-godišnjak pojača Romu.

Sada međutim italijanski transfer guru Gianluca di Marzio saopštava da su sinoć predstavnici Rome otputovali u Španiju kako bi dirketno sa Real Sociedadom pregovarali o posudbi Adnana Januzaja. To bi značilo da se Roma ipak odlučila na konkretan korak u pokušaju da u svoje redove dovede belgijskog ofanzivnog veznjaka.

Sastanku predstavnika Rome i Real Sociedada su prisustvovali i Januazajev otac i menadžer. Ipak, za sada se vjeruje da klubovi još nisu pronašli zajednički jezik.

Roma navodno želi besplatnu posudbu s opcijom otkupa Januzajevog ugovora za 12 miliona eura, dok Sociedad za sada traži oko 800.000 eura sa samu posudbu.

Ukoliko do dogovora dođe, transfer u Romu bi mogao predstavljati povrataka Adnana Januzaja na veliku scenu.

Svojevremeno je Belgijanac važio za jednog od najvećih talenata u Evropi. Od 2011. do 2017. godine je bio član Manchester Uniteda, ali uglavnom nije opravdavao očekivanja.

United ga je slao na posudbe u Borussiju Dortmund i Sunderland prije nego što ga je 2017. godine prodao Real Sociedadu za 8.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone je Januzaj odigrao 13 utakmica za Real Sociedad u svim takmičenjima, te je postigao četiri gola (sva četiri u Kupu Kralja) i upisao četiri asistencije.

Inače, Roma je u potragu za "kreativnim" veznjakom krenula nakon teške povrede Nicola Zaniola.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije