Pregovori uskoro počinju: Barcelona spremila milione za Luku Jovića

Da li će prva ponuda biti dovoljna?

Pregovori uskoro počinju: Barcelona spremila milione za Luku Jovića

Mladi napadač Eintrachta iz Frankfurta Luka Jović igra fantastično ove sezone, pa je u 24 nastupa u Bundesligi postigao 15 golova, a dodao je i sedam na putu svoje ekipe do četvrtfinala Lige Evrope.

Jović je trenutno na posudbi u Eintrachtu iz Benfice, ali je jasno da će njemački klub na kraju sezone otkupiti njegov ugovor. To, međutim, ne znači da će Jović naredne sezone nositi dres ekipe iz Frankfurta.

Sjajnim igrama je privukao interes nekolicine evropskih velikana, a u posljednje vrijeme se špekuliše da je Barcelona prva u redu za 21-godišnjeg napadača.

Tako je Barca prošle sedmice poslala Erica Abidala i Ramona Planesa da gledaju Jovića na Meazzi u revanš meču osmine finala Lige Evrope između Intera i Eintrachta. Imali su šta vidjeti pošto je Jović postigao jedini gol i odveo Eintracht u narednu dazu takmičenja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada se špekuliše da Barcelona sprema prvu zvaničnu ponudu za Luku Jovića, te da se nada da će pregovori sa Eintrachtom početi u narednim sedmicama.

Navodno će prava Barcina ponuda iznositi 50 miliona eura, a ostaje da se vidi da li će to biti dovoljno s obzirom da glasine iz Njemačke govore da Eintracht želi 65-70 miliona eura da se odrekne Jovićevih usluga već ovog ljeta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi