Prekid zbog udaranja sudije, klub stao u odbranu bivšeg igrača Sarajeva

Na meču Iskra - Kruševo

Prekid zbog udaranja sudije, klub stao u odbranu bivšeg igrača Sarajeva

Samir Mlaćo

U kantonalnoj ligi HNK ovog vikenda odigrani su susreti 15. kola. Iskra iz Stoca nastavila je borbu za prvo mjesto na tabeli, iako će vjerovatno upisati poraz. Naime, Kruševo je u Stocu vodilo 2:0, a zatim je meč u 56. minuti prekinut zbog utrčavanja u teren domaćih navijača i udaranja glavnog suca.

Za goste su pogađali Badalić i Ferenc, a domaći su imali mnogo kritika na račun glavnog sudije Denisa Limova iz Gabele.

Iskru sa klupe predvodi nekadašnji nogometaš Sarajeva i bivši mladi reprezentativac BiH Edin Pehlić. Iz Iskre su se odlučili oglasiti putem zvanične Facebook stranice.

"Težak i bolan poraz Iskre u Stocu od Kruševa. Rezultat je glasio 0-2 za goste, i onda dolazi do prekida utakmice zbog katastrofalnog suđenja sudije Denisa Limova koji je zakuhao utakmicu i unio nervozu među igrače. Na nama je da ostanemo smirene glave i da zadržimo drugo mjesto koje je i više nego dobro, a onima kojima smeta što je naš trener Edin Pehlić sa igračima uradio ono što niko nije očekivao i zasjeo na prvo mjesto neka je jasno da će Iskra uvijek postojati i biti ista kao što je bila kad se takmičila u Republičkoj ligi bivše Jugoslavije", istakli su iz FK Iskra.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Gosti ću ovaj susret vjerovatno dobiti službenim rezultatom 3:0, a domaće očekuje suspenzija stadiona Zagrad i novčana kazna.

Top Komentari

stakleni
Treba kazniti klub nakon ove izjave. Klub službeno izjavi da je došlo do prekida zbog katastrofalnog suđenja?? Ne spominju da su navijači utrčali na teren i fizički napali sudiju, što je apsolutno zabranjeno i za svaku osudu, bez obzira na to kakvo suđenje bilo! Šta je slijedeće? Da uleti neka budala s pištoljem i počne da ganja sudiju po terenu, ali i protivničke igrače? Ima takvih slučajeva u nižim ligama Brazila, na primjer. Dakle, klub kazniti sa igranjem nekoliko utakmica bez navijača na tribinama, ali kazniti ih i novčano. Jer ova službena izjava samo povećava strasti i daje "navijačima" za pravo da, kada slijedeći put ne budu zadovoljni sa suđenjem, da opet ulete na teren i napadnu sudiju. Katastrofa od države!
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi