Nedjelja "dan D" za Pehlića i Iskru

Nekadašnji napadač Sarajeva želi lidersku poziciju

Nedjelja "dan D" za Pehlića i Iskru

Samir Mlaćo

U danima vikenda igraju se i susreti u kantonalnim ligama naše zemlje. Bliži se kraj prvenstva, pa nas sigurno očekuje dosta uzbuđenja. 

U kantonalnoj ligi Nogometnog saveza HNK u subotu i nedjelju igra se susreti 14. kola. Derbi se igra u Bijelom Polju gdje će lider Bjelopoljac dočekati drugoplasiranu Iskru iz Stoca.

Razlika na tabeli između ova dva tima je dva boda i pobjednik će vjerovatni napraviti važan korak ka plasmanu u Drugu ligu Federacije BiH.

Treba istaći da je glavni trener FK Iskra Edin Pehlić, nekadašnji napadač FK Sarajevo i bivši mladi reprezentativac BiH, a u ovom klubu vjeruju da će Pehlićevo iskustvo biti dovoljno za plasman u viši rang.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pehlić se po okončanju igračke karijere odlučio okušati u trenerskim vodama. Kao igrač nosio je i dres Kaunasa, Partizan Minska, Veleža i Igmana, a dva puta je sa Kaunasom bio prvak Litvanije.

Sa Sarajevom je osvojio Kup BiH u sezoni 2001/02.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti