Prekinut Željin niz, napadači nisu bili raspoloženi

Premijer liga, 19. kolo

Prekinut Željin niz, napadači nisu bili raspoloženi

Adnan Beganović

U vikendu iza nas odigrano je 19. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem je prekinuta velika pobjednička serija FK Željezničar. Naime, u Mostaru su Zrinjski i lider premijerligaške karavane podijelili bodove (0:0).

Iako nisu uspjeli slaviti u Mostaru fudbaleri Željezničara, kao i stručni štab ovog kluba, sasvim sigurno su zadovoljni sa osvojenim bodom. Istina, Široki se Željezničaru primakao na šest bodova, no kako Plavi imaju bolji međusobni omjer ova prednost je ipak nešto veća. Plemići bodom nisu mnogo dobili jer sve više zaostaju za mjestima koja osiguravaju igranje na evropskoj sceni.

Sarajevo je uz dosta muke stiglo do pobjede nad Slavijom. Gosti iz Lukavice su imali prednost, no izabranici Dragana Jovića uspjeli su preokrenuti rezultat u svoju korist. Međutim, o ovoj utakmici će se razgovarati još mnogo jer gosti su nezadovoljni suđenjem i najavili su žalbu nadležnim organima FSBiH.

Široki Brijeg je pred svojim navijačima upisao pobjedu u duelu sa Slobodom (2:0) i tako su se izabranici Marijana Bloudeka vratitli u kakvu - takvu borbu za titulu.

Do pobjede su stigli i fudbaleri Borca, koji su u Prijedoru sa 3:1 savladali domaći Rudar, kojem predstoji grčevita borba za ostanak u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova.

U derbiju začelja Leotar na Policama nije uspio savladati GOŠK (0:0), pa je sve izvjesnije da će izabranici Borčeta Sredojevića do kraja strijepiti za svoj premijerligaški status. S druge strane GOŠK-u ovaj bod mnogo znači, no ukoliko žele ući u mirniju završnicu izabranici Borisa Gavrana moraju popraviti igru na domaćem terenu.

Kozara pred svojim navijačima nije uspjela savladati Velež (0:0), koji je u ovaj susret ušao bez ikakvog imperativa. Istina, Kozara je imala nešto izglednije prilike, ali realizacija je izostala.

Do velike pobjede u borbi za izlazak na evropsku scenu stigao je Olimpic, koji je na Otoci s minimalnih 1:0 savladao Čelik. Dugo su izabranici Nedima Jusufbegovića lomili otpor Zeničana, da bi u 90. minuti Pljevljak pogodio za veliku pobjedu Vukova, koja im na kraju može donijeti Evropu.

Travnički Veziri su na Piroti dočekali Zvijezdu i slavili su sa 2:1. Gosti iz Gradačca bolje su otvorili utakmicu i zasluženo su poveli, no uporni Travničani uspjeli su preokrenuti rezultat u svoju korist i na kraju su zasluženo slavili.

Na kraju treba dodati da napadači nisu bili raspoloženi. U osam utakmica postignuto je samo 13 golova, što svakako nije za pohvaliti, a čak tri susreta su završila najnepopularnijim rezultatom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti