Prekosutra će biti održan najspektakularniji žrijeb u historiji Lige prvaka

Konačno ćemo saznati parove

Prekosutra će biti održan najspektakularniji žrijeb u historiji Lige prvaka

Približava nam se i vrijeme za odigravanje same završnice Lige šampiona, a samim tim i žrijeb parova.  

Podsjetimo, ovo takmičenje prekinuto je u martu mjesecu dok još uvijek nisu bili odigrani ni svi mečevi osmine finala.

Kada se Liga prvaka vrati, prvo će biti igrani preostali revanši osmine finala, a onda i Final eight turnir u Lisabonu. Sve to na programu je u augustu, potvrđeno je prije mjesec dana.

UEFA je danas na zvaničnoj stranici objavila informaciju kako će žrijeb za Final eight turnir biti održan prekosutra u Nyonu s početkom u podne.

Osim četvrtfinalnih parova, bit će izvučeni i parovi polufinala, odnosno bit će poznato koji par četvrtfinala ide na kojeg u narednoj fazi. Također, žrijebom će biti izabrano i ime domaćina finala, samo radi administrativnih razloga.

Od ranije je poznato da će od četvrtfinala pa nadalje biti igran samo po jedan meč i to na stadionima Benfice i Sportinga. Finale će biti igrano na stadioinu Benfice - Estadio do Sport Lisboa e Benfica.

Inače, u četvrtfinale Lige prvaka plasirali su se Atalanta, Atletico Madrid, Leipzig i PSG, dok ćemo preostala četiri tima dobiti nakon što budu završeni revanši između Bayerna i Chelseaja, Napolija i Barcelone, Real Madrida i Manchester Cityja te Lyona i Juventusa.

Pravila kažu kako neće biti nikakvih zabrana da klubovi iz iste zemlje ne mogu igrati jedni protiv drugih u četvrtfinalu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za kraj samo spoemnimo kako su 7. i 8. augusta na rasporedu revanši osmine finala na stadionima klubova koji su ionako trebali biti domaćini revanša. Ukoliko epidemološka situacija to ne bude dozvoljavala, onda će ti revanši biti igrani u Portugalu.

Četvrtfinala igrat će se od 12. do 15. augusta, a poolufinala 18. i 19. Finale je na rasporedu 23. augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije