Prodali Wernera u Chelsea, pa doveli fantastičnu zamjenu

Hwang potpisao za Leipzig

Prodali Wernera u Chelsea, pa doveli fantastičnu zamjenu · Zvanično

E. Čaušević

Leipzig je prije nekoliko sedmica potvrdio da Timo Werner napušta klub, te da će karijeru nastaviti u Chelseaju.

Werner neće igrati ni mečeve Lige prvaka koji su zakazani za avgust, te je odlučio da se odmah priključi novom timu. No, njemački klub je ubrzo pronašao zamjenu za Wernera.

Naime, Leipzig je danas objavio da je stiglo prvo pojačanje, a riječ je o Hee-chan Hwangu koji je stigao iz Red Bull Salzburga. Ovaj napadač je oduševio igrama u austrijskom klubu, te je imao nekoliko zanimljivih ponuda.

Ipak, Hwang je odlučio da i dalje ostane dio Red Bull mašinerije, te će sada umjesto za Salzburg igrati za Leipzig. Njemački klub je ovog igrača iz Južne Koreje platio oko devet miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hwang je u protekloj sezoni u dresu Salzburga odigrao 40 mečeva u svim takmičenjima, te je zabio 16 golova i upisao čak 22 asistencije. Nedavno je proslavio 24. rođendan i nema sumnje da će se od njega mnogo očekivati u Leipzigu naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi