Prelazni rok u Premier ligi mogao bi trajati čak do marta 2021. godine

Englezi razmatraju razne opcije

Prelazni rok u Premier ligi mogao bi trajati čak do marta 2021. godine

S Otoka iz dana u dan dolaze nove informacije o tome kako se čelnici Premier lige namjeravaju izboriti s aktuelnom situacijom.

Trenutno je mnogo pitanja i tema na meniju, a najvažnija svakako ona kada će prvenstvo početi, do kada trajati i po kakvom rasporedu igrati.

Jedna od gorućih tema svakako je i ljetni prelazni rok. Za sada postoji mnogo teorija o tome kako će isti izgledati, a posljednja informacija kaže kako bi mogao biti produžen čak do marta iduće godine. Prethodno se govorilo da bi mogao trajati do januara.

Finansijski gubici u klubovima za većinu će značiti da će morati prodavati igrače kako bi zadržali stabilno stanje. Zato će ekipama gotovo sigurno biti ponuđeno dodatno vrijeme u prelaznom roku kako bi se pomoglo u očuvanju dugoročne budućnosti.

Sve ovo prenosi Express koji se poziva na anonimne izvore.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, smatra se kako će, jednom kada s Premier liga nastavi, biti igrana bez navijača možda do 2021. godine što će također biti veliki udarac za finansije klubova. Ali, u ovom momentu je za njih najbitnije da se sezona nastavi kako ne bi morali gubiti novac predviđen od TV prava koji u suštini u najvećem dijelu finansira ekipe.

Premier liga je prekinuta početkom marta. Liverpool je bio lider s 25 bodova viška u odnosu na Manchester City. Klubovi su se prije nekoliko dana vratili treninzima i očekuje se kako bi prvenstvo trebalo biti nastavljeno sredinom juna.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi