Preldžić donio pobjedu Feneru
Odlična partija našeg mladog asa

Naši blistali u Turskoj

Preldžić donio pobjedu Feneru

U prve četiri utakmice drugog kola turskog prvenstva svi favoriti su opravdali očekivanja. Fenerbahce se brzo oporavio od katastrofe protiv Barcelone u Euroligi i slavio u gostima kod Erdemira.

Trojica naših igrača odigrali su odlično. Preldžić i Paščanović su odigrali utakmice za čiste desetke, dok Mršić nije bio strijelac, ali je Mršić tek odigrao prvu utakmicu nakon povrede što je najbitnije. Ostale utakmice na rasporedu su sutra kada ćemo gledati Nešovića i Lancea Williamsa.

Fenerbahce Ulker je u gostima nakon produžetka bio bolji od Erdemira sa 101:93. Igrači Fenerbahce su odigrali sjajan produžetak i rješili ga u svoju korist rezultatom 21:13, a ponovo su najveći doprinos dali naši igrači.

Najbolji igrač Fenera bio je Emir Preldžić sa 20 poena i 8 skokova. Damir Mršić je odigrao prve minute za Fener nakon povrede, ali se nije upisao u strijelce. Ipak, najvažnije je da je Damir konačno zdrav, a poeni će doći s vremenom u to ne sumnjamo.

Najbolji kod poraženog tima bio je Leon Williams sa 30 poena i 13 skokova, dok je vrlo dobru partiju pružio i Hakan Koseoglu sa 19 poena i 9 asistencija.

Besiktas je bio ubjedljiv na svom parketu protiv Antalyje i slavio pobjedu 88:64. Najbolji u redovima Besiktasa bili su Brad Newely sa 21 poenom i De Juan Chatman sa 15 poena, a u redovima Antalyje najbolji je bio Aaron Jackson sa 18 poena i 7 skokova.

Turk Telekom je ostvario drugu pobjedu ove sezone i to na domaćem parketu protiv Mersina sa 90:78. Lamayn Wilson je sa 21 poenom bio lider pobjedničkog tima, a vrlo dobru partiju je pružio i Serkan Erdogan sa 13 poena.

U redovima Mersina četvorica igrača bili su dvocifreni. Najbolji je bio Richie Fram sa 23 poena, James Baron je dodao 17, Dominic James 14, a naš Asim Paščanović 13 poena, 7 skokova i 1 asistenciju.

Rezultati:

Erdemir – Fenerbahce Ulker 93:101
Besiktas – Antalya 88:64
Turk Telekom – Mersin 90:78
Bornova – Tofas 75:74

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.