Preldžić, ipak, ne igra za BiH
Emir Preldžić

FIBA odbila dati saglasnost

Preldžić, ipak, ne igra za BiH

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Preldžić nije dobio dozvolu FIBA za nastup u bh. državnom dresu jer za to nije dobio saglasnost Košarkaškog saveza Slovenije.

Iako je selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mensur Bajramović uvrstio košarkaša Fenerbahcea Emira Preldžića na spisak potencijalnih reprezentativaca BiH, iz središta FIBA stigao je negativan odgovor na upit Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine da ovaj igrač obuče dres sa našim državnim grbom na sebi.

U FIBA su svoju odluku obrazložili činjenicom da Preldžić za promjenu košarkaškog državljanstva nije dobio potrebnu saglasnost Košarkaškog saveza Slovenije. Međutim, iz KSBiH su najavili žalbu na ovu odluku, a kako sada stoje stvari Preldžić se neće odazvati ni selektoru Slovenije Juriju Zdovcu, koji ga je također uvrstio na spisak reprezentacije te zemlje.

S druge strane, centar Ratko Varda dobio je zeleno svijetlo od FIBA za učešće u kvalifikacionim susretima u dresu Bosne i Hercegovine, pa selektor Bajramović ubudućnosti može računati na ovog košarkaša.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.