Preldžić odličan, Fener slavio
Još jedna odlična partija Emira Preldžića

Polovičan uspjeh naših

Preldžić odličan, Fener slavio

Počela je nova košarkaška sezona u Turskoj. Ove sezone imaćemo priliku gledati Emira Preldžića i Damira Mršića u Fenerbahceu, Alekseja Nešovića u Aliagi, Asima Paščanovića u Mersinu i bivšeg igrača Bosne Lancea Williamsa u Banvitu.

Fenerbahce Ulker je pobjedom nad Kepezom otvorio novu sezonu u kojoj imaju ponovo iste ambicije, a to je borba za naslov prvaka sa Efes Pilsenom. Fener je slavio sa 75:67, a ponajbolji igrač Fenera bio je naš Emir Preldžič koji je postigao 12 poena, te ostvario 2 skoka i 3 asistencije.

Drugi naš igrač u redovima Fenerbahcea Damir Mršić nije igrao zbog povrede. Više poena od Preldžića u pobjedničkom timu imao je samo Terence Kinsey koji je ubacio 14. Hrvat Gordan Giriček je ubacio 6 poena. Kod Kepeza su najbolji bili Jovo Stanojević sa 15 i Alex Gordon s 14 poena.

Nešovićev Aliaga Petkim je je pretrpio težak poraz na gostovanju u Izmiru kod Tofasa. Domaći košarkaši su bili bolji sa 89:72. Aleksej Nešović je imao 4 poena i 3 skoka, a najbolji u njegovom timu je bio Lorenzo Gordon sa 21 poenom, a sjajni su bili i Reha Oz sa 18 i Chris Johnson sa 16. Ostali ništa. U pobjedničkom sastavu je najbolji bio Lamar Buttler sa 27 poena.

Mersin našeg Asima Paščanovića je poražen na svom parketu od Efes Pilsena rezultatom 67:92. Kalesijac je ubacio 10 poena za 27 i pol minuta provedenih na parketu. Prvo ime Mersina bio je Dominic James sa 27 poena. Najbolji kod Efesa bili su Charles Smith i Preston Shumpert sa po 16 poena.

Jedan od kandidata za naslov prvaka Turk Telekom je već u prvom kolu poražen i to na gostovanju kod Antalye sa 67:62. Pobjedu Antalyji donio je Aaron Jackson koji je imao 16 poena i 6 skokova. Serkan Erdogan se polako vraća u staru formu od prije dvije godine kada je bio ponajbolji mladi igrač Evrope.

Erdogan je za Turk ubacio 21 poen, a pored njega odličnu partiju je pružio i Lamayne Wilson sa 19 poena i 8 skokova. Pored njih dvojice glavni igrači Telekoma su iskusni centar Huseyin Besok i bivši bek Crvene Zvezde Andre Owens. Telekom ima sastav koji ove sezone može do mjesta među tri najbolja tima.

Rezultati:

Antalya – Turk Telekom 67:62
Darusafaka  - Besiktas 68:77
Tofas – Aliaga Petkim 89:72
Karsiyaka – Bornova 89:68
Fenerbahce – Kepez 75:67
Mersin – Efes Pilsen 67:92
Banvit – Erdemir 71:68
Galatasaray – Oyak Renault (sutra)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti