Prelijepi golovi Slovačke za pobjedu nad Rusijom
Foto: EPA

EP, grupa B, 2. kolo

Prelijepi golovi Slovačke za pobjedu nad Rusijom

M. Šljivak

Reprezentacija Slovačke pobijedila je Rusiju s 2:1 u susretu drugog kola grupe B Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Sjajno su Slovaci odigrali meč i na kraju su sasvim zasluženo stigli do prvog trijumfa na prvenstvu.

Do 32. minute većih uzbuđenja nije bilo, ali je zatim sijevnula akcija Slovačke za vodstvo. Marek Hamšik je pronašao Vladimira Wiessa, koji se oslobodio odbrane Rusije, te je pogodio za prednost od 1:0.

Još jedan šok za Ruse dogodio se u 45. minuti. Hamšik je sada u glavnoj ulozi, a spektakularno je pogodio za prednost od 2:0.


Slovaci su u nastavku čuvali prednost sve do 80. minute kada se Rusi ipak vraćaju u meč. Lijepu akciju je završio Glushakov za smanjenje rezultata na 2:1.

Krenula je Rusija potom po novi gol. Stvorili su još nekoliko opasnih situacija pred golom Slovačke, ali je na kraju ostalo 2:1 za Slovake.


EP, grupa B, 2. kolo:

Rusija - Slovačka 0:2 (Glushakov 80' / Wiess 32', Hamšik 45')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi