"Premier liga je nivo više u odnosu na Primeru"

De Jong otvorio dušu

"Premier liga je nivo više u odnosu na Primeru"

S. Grebović

Holandski veznjak Frenkie De Jong je nakon maestralnih partija sa Ajaxom pošle sezone bio povezivan sa svim najjačim klubovima u Evropi, ali je Barcelona bila najkonkretnija kada je u pitanju njegov angažman.

Na Camp Nou je stigao u ljetnom prelaznom roku u transferu vrijedom 85 miliona eura i za relativno kratko vrijeme nametnuo se u početnoj postavi kod Ernesta Valverdea.

Za Barcelonu je već sakupio 18 nastupa u La ligi u kojoj Blaugrana drži lidersku poziciju, a uspio je postići i jedan gol te upisati dvije asistencije.

Za britanski Mirror dao je zanimljivu izjavu u kojoj je uporedio, po mnogima, dvije najbolje lige na Starom kontinentu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nekada sam mislio da je La liga najjača u Evropi. Godinama su dominirali euro kupovima, a često su španski klubovi bili osvajači istih. U Španiji se igra uglavnom oslanja na individualizam kod igrača, dok je fizička sprema u Engleskoj na prvom mjestu. Također, mišljenja sam da je u Engleskoj veća konkurencija, jer u Španiji imate dva velikana koja se godinama smjenjuju na provm mjestu", rekao je mladi Holanđanin.

Nije strano da je De Jong bio i ostao velika želja Pepa Guardiole, koji ga je svim željama htio primamiti u Manchester, no on je ipak završio u Barceloni.

Top Komentari

VelaHavle
I Amar Osim se slaze
0 0
Salihović23
Koliko para - toliko muzike, uvjek bilo!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi