Rekordan broj pozitivnih na koronavirus u Premier ligi, nije isključeno da se prvenstvo obustavi

Sve gore i gore

Rekordan broj pozitivnih na koronavirus u Premier ligi, nije isključeno da se prvenstvo obustavi

E. Škorić

Premier liga bi mogla ponovo da se obustavi ukoliko se nastavi povećavati broj zaraženih koronavirusom.

Rekordnih 18 igrača je ove sedmice pozitivno na koronavirus, pa je upitan nastavak takmičenja i postoji opravdan strah da bi britanske vlasti ponovo mogle da zaustave sportska dešavanja.

Jučer je otkazan meč Evertona i Manchester Cityja, a nije isključeno da se odgodi i neki od večerašnjih mečeva, budući da se pojavio određeni broj slučajeva Covid-19 unutar klubova.

Između 9. i 15. novembra bilo je 16 pozitivnih igrača i to je bio rekord, sada je to 18 i čini se da se situacija ne popravlja, naprotiv...

Potražite više informacija na temu Premier league:

City najvjerovatnije neće biti u stanju da igra ni predstojeće derbije protiv Chelseaja 3. januara, i potom tri dana kasnije derbi sa Manchester Unitedom u Liga kupu, a nije isključeno da se otkažu još neke utakmice.

U Sheffield Unitedu imaju nekoliko zaraženih, ali navodno će oni odigrati svoj duel večeras protiv Burnleyja u gostima.

Top Komentari

GuiliDamou
Pa majko draga od 20 klubova po minimum 25 ihraca, to je znaci min 500 ljudi, 18 igraca bolesno i oni kazu rekordan broj zarazenih i hoce da prekodaju prvenstvo...braco moja, ja budala, joj zemljotres je malo majke mi moje!
8 1
Majko draga sta nam uradise Kinezi sa kineskim virusom. Kina je odgovorna prema citavom covjecanstvu zbog Covid 19, hoce li Kina isplatiti odstetu citavom svijetu. Sretni smo bili dok su Kinezi za vrijeme Maocetunga vozili samo bicikla i nosili radnicke bluze.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi