Golman Ramsdale "prodao" Arsenal: Topnici ostali bez važnih bodova

Golman Ramsdale "prodao" Arsenal: Topnici ostali bez važnih bodova

Edmir Škorić
Teme:

Ovog vikenda na programu je 23. kolo engleske Premier lige, a Arsenal je ponovo razočarao i čini se kao da su se Topnici prepali titule, pa je sada Manchester City u situaciji da im se primakne na samo tri boda.

Arsenal je u prošlom kolu poražen od Evertona sa 1:0, a sada je teškom mukom ostao neporažen na svom Emiratesu protiv Brentforda, koji je bio čak i bolji rival od favorizovanog domaćina i zaslužio je najmanje tih 1:1.

Arsenal je imao dosta problema, nije uspijevao da pronađe put do mreže protivnika i nije tako lako dolazio do šansi kao što smo navikli ove sezone.

Ipak, rezervista Trossard je u 66. minuti postigao važan gol i to samo četiri minute nakon što je kročio na teren. Gol Trossarda pogledajte OVDJE

Dosta zasluga za gol pripada i Saki koji je fantastično ubacio u peterac, a bivši igrač Brightona na kraju loptu skrenuo u mrežu iz neposredne blizine.

Arsenal nije dugo imao vodstvo, budući da je u 74. minuti Ivan Toney postigao gol za 1:1, a svemu je prethodila i katastrofalna reakcija golmana Ramsdalea, koji se može smatrati krivcem za primljeni gol i za prosuta dva boda.

Oglasi

Katastrofalnu reakciju Ramsdalea pogledajte OVDJE

Arsenal sada ima 51 bod, Manchester City 45, ali Građani sutra dočekuju Aston Villu i u dobroj su poziciji da se u potpunosti priključe borbi za titulu. Važno je naglasiti da nas u narednom kolu očekuje derbi između Arsenala i Cityja i tada će se mnogo toga reći.

Sjajan meč odigrali su Leicester ti Tottenham, a domaćin je slavio s uvjerljivih 4:1. Strijelci su bili Mendy, Maddison, Iheanacho i Barnes, a za goste Bentancur u 14. minuti za 0:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U duelima Southampton - Wolves i Crystal Palace - Brighton rezultati su glasili 1:2, odnosno 1:1, dok je Fulham sa 2:0 pobijedio Nottingham Forest, golovima Williana i Solomona.

Posljednji meč današnjeg programa 23. kola igraju Bournemouth i Newcastle od 18.30 sati.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

green_dragon
Kako su samo smijesni ovi NAVIJACICI Utd......hahahah pa prije par kola Buranija razmontirala male crvene....poklopite se usima Samo da napomenem da nisam simpatizer Ars
2 6
Ade1
Veliki Brentford je nažalost izgubio dva boda u gostima, Leicester je pregazio još jedan mali klub iz Londona Tottenham, tako da dva velika kluba iz Londona Brentford i Fulham danas su opravdali očekivanja
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti