Otkazane utakmice u Engleskoj!

Stigla potvrda

Otkazane utakmice u Engleskoj!

Edmir Škorić

Utakmice engleskog Premiershipa ovog vikenda bit će odgođene u znak poštovanja prema kraljici Elizabeti II, koja je preminula jučer.

Jutros su na sastanku klubovi Premier lige odali počast njenom veličanstvu kraljici Elizabeti II, pa je odlučeno da se ovaj vikend ne igraju utakmice unatoč zgusnutom rasporedu do kraja godine.

Richard Masters, izvršni direktor Premier lige, rekao je: "Mi i naši klubovi željeli bismo odati počast dugoj i nepokolebljivoj službi Njenog Veličanstva našoj zemlji. Kao naš monarh s najdužim stažem, bila je inspiracija i iza sebe je ostavila nevjerojatno nasljeđe nakon života posvećenog životu".

"Ovo je iznimno tužan trenutak ne samo za naciju, već i za milione ljudi diljem svijeta koji su joj se divili, a mi se pridružujemo svima onima koji žale zbog njezine smrti".

Otkazat će se i utakmice u nižim ligama, dok će drugi sportovi igrati i te utakmice se neće otkazivati.

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu ostat će uskraćeni za spektakle u Premiershipu i Championshipu, ali Englezi ipak smatraju da je došlo vrijeme da se napravi pauza i da jednostavno nema smisla odigravati mečeve nekoliko dana nakon smrti kraljice. Pojedinim timovima će ovo dobro doći s obzirom da igraju dva puta sedmično.

Oglasi

Britanska kraljica Elizabeta II umrla je jučer u 96. godini života, a ostat će upamćena kao najdugovječnija britanska monarhinja.

U saopćenju Buckinghamske palače stoji: "Kraljica je umrla mirno u Balmoralu danas popodne".

Kraljica je u srijedu bila prisiljena otkazati planirani sastanak, nakon što su joj ljekari savjetovali mirovanje, dan nakon što je potvrdila Liz Truss kao novu premijerku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od kraja prošle godine kraljica Elizabeta pati od "epizodnih problema s kretanjem" zbog čega je morala smanjiti aktivnosti i istupe u javnosti.

Elizabeta je rođena u Mayfairu u Londonu, kao prvo dijete vojvode i vojvotkinje od Yorka, kasnije kralja Georgea VI i kraljice Elizabete. Elizabeta je na britanskom prijestolju od 1952. godine. Ona s dostojanstvom i ustrajnošću prevladava sve krize, i one političke i one porodične. Kraljica je ove godine proslavila platinasti jubilej, odnosno 70 godina vladavine. Niko prije Elizabete nije bio duže na britanskom prijestolju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...nije ovo ni lose,taman da se oporave povrijedjeni igraci u Liverpoolu i da ih Klopp malo utjera u formu,a onda ide mljevenje...
2 9
RedMostar
Sad će biti dobra i Premier liga BiH....hahahaha
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi